Infrarood -sportcabines

Als eerste filiaal kunnen wij jullie de sport –infraroodcabine aanbieden om gezonder te leven zonder pijn. Deze therapievorm wordt al sedert 1967 toegepast in de medische wereld en heeft haar werking al bewezen. Infraroodstraling is een onschadelijke straling die diep doordringt in de spieren en gewrichten. Hierdoor worden deze verwarmd en wordt de doorbloeding gestimuleerd. Veel pijnklachten kunnen worden verlicht met infraroodstraling en bovendien werkt het ook nog eens ontspannend.

Conditie verbeteren in een sauna

Door cardiotraining te doen in een warmere omgeving wordt het lichaam extra uitgedaagd. Hierdoor worden de bloedcirculatie en het ademhalingsvermogen in de infraroodcabine extra gestimuleerd. De ademhalingsspieren gaan ontspannen, wat een direct effect heeft op de luchtwegen; ze zetten zich meer open. Op die manier kunnen ze makkelijk tot 15% aan capaciteit winnen. Gevolg? De longen kunnen veel meer zuurstof tanken, wat je fysieke conditie ten goede komt.

Blessures voorkomen

Tijdens de Olympische spelen van 1936 in Berlijn werden voor het eerst sauna’s neergezet die sindsdien niet meer weg te denken zijn in de topsport. Vandaag de dag is zweten in een infraroodcabine als voorbereiding op een wedstrijd de normaalste zaak van de wereld. Niet alleen maakt het je spieren en gewrichten losser en meer ontspannen, het bevordert ook de doorbloeding. Daarnaast zorgt een infraroodsessie voor een hogere elasticiteit van de spieren en pezen, waardoor de kans op een blessure tijdens het sporten aanzienlijk kleiner is. Door deze combinatie vermindert de kans op ontstekingen.

Ontspannen in een infraroodcabine

Tijdens een intensieve cardiotraining of een relaxerende yogasessie kunnen de spieren ontspannen en komt uw geest tot rust. De perfecte remedie tegen stress is daarom ook een sessie in een infraroodcabine. Een therapeutische infraroodcabine heeft daadwerkelijk een helende werking. Omdat de straling tot wel 3,5 cm diep uw lichaam doordringt (6.340 nanometer) zorgt dat voor doorbloeding van iedere cel. Zo warmt je lichaam van binnenuit op en gaan de gespannen spieren zich helemaal opwarmen. Na een halfuurtje in je Health Mate infraroodcabine ben je helemaal tot rust gekomen.